Американски съд разгледа иск за проверка на визата на принц Хари

Read Time:1 Minute, 18 Second

Американски съд разгледа внесен иск от консервативна асоциация, която настоява да разбере подробности за визата за САЩ, издадена на британския принц Хари, въпреки признанието му, че е употребявал наркотици, предадоха осведомителните агенции.

Далеч от лондонската съдебна зала, където същия ден херцогът на Съсекс се яви като свидетел в процес за „враждебното отношение“ на медиите към него, федерален съдия във Вашингтон проведе изслушване по иска на фондацията „Heritage“.

Организацията, която е изключително влиятелна в консервативните среди зад океана, изисква достъп до миграционните досиета на принца, който през 2020 г. се премести в Калифорния заедно с американската си съпруга Меган Маркъл.

По-малкият син на британския крал Чарлз Трети „публично е признал за редица престъпления, свързани с наркотици, в САЩ и в чужбина„, се казва във внесения иск.

Лица, направили подобни признания, обичайно са възпрепятствани да влязат на територията на страната, добавят от фондацията „Heritage“.

Казусът засяга аристократа, „но най-вече се отнася до Министерството на вътрешната сигурност и зачитането на закона„, заяви адвокатът му Самюъл Дюи пред съдията Карл Никълс. Това е тема, която „предизвиква много широк медиен интерес„, добави той.

Визата на определено лице е… поверителна„, заяви Джон Бардо, адвокат на Министерството на вътрешната сигурност.

Съдията даде на ведомството една седмица, за да реши какво ще предприеме по случая.

В мемоарите си, публикувани през януари, принцът признава, че е употребявал канабис, психотропни вещества и кокаин във Великобритания, Лесото и на американска територия, припомня БТА.

От фондация „Heritage“ посочват също, че на други личности, сред които футболистът Марадона и певицата Ейми Уайнхаус, е било отказано влизане в САЩ заради употребата на наркотици.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *