Бил Гейтс разказва за „следващата пандемия“

Read Time:1 Minute, 30 Second

Мултимилиардерът Бил Гейтс е до такава степен оптимист, че “COVID-19 може е последната пандемия”, че е посветил следващата си книга на тази тема, съобщава американското издание Business Insider. В публикация в поддържания с десетилетия блог GatesNotes (б. р. – Записките на Гейтс), съоснователят на компютърният гигант “Майкрософт” разкри, че новата му книга ще се казва “Как да предотвратим следващата пандемия” и ще бъде публикувана през май тази година, от издателствата Knopf в САЩ и Penguin Random House по света.

“Не сме толкова близо до края на настоящата пандемия, колкото би ни се искало, но научихме много за това, как да спрем това да се случи отново”, казва Бил Гейтс във видео-послание, съпътстващо новината в блога му.

“Никой няма нужда бъде убеждаван че инфекциозно заболяване може да убие милиони хора или да блокира глобалната икономика. Ако вземем правилните решения и направим правилните инвестиции, може да направим така, че COVID-19 да е последната пандемия”, пише още Бил Гейтс.

Въпреки развода със съпругата му Мелинда през 2021 г., фондацията, която носи имената им е дарила над 2 млрд. долара за борбата с COVID-19 от началото на здравната криза.

Книгата му съдържа извадени от него заключения в следствие на разговорите му с видни имена в сферата на здравеопазването, като главният здравен съветник към президентът на САЩ д-р Антъни Фаучи и директорът на Световната здравна организация (СЗО) към ООН Тедрос Гебрейсус.

От както напусна борда на директорите на “Майкрософт” през май 2021 г., Бил Гейтс се съсредоточи върху глобалните здравни проблеми, дарявайки два милиарда долара за борбата с COVID-19.

В съобщението за предстоящата публикация милиардерът обръща внимание, че се е превърнал в обект на онлайн-конспирации, според които той експлоатира човечеството посредством ваксините, за да постави на всички микрочипове и възнамерява открито да отговори на тези обвинения.Facebook

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *