Шакира отказа да се споразумее с Прокуратурата, отива на съд за данъчни измами

Read Time:1 Minute, 33 Second

Световно известната колумбийска певица Шакира, която наскоро се раздели с бащата на децата си – футболистът на ФК “Барселона” Жерар Пике, отива на съд за укриване на данъци. До тук се стигна, след като днес адвокатите ѝ обявиха, че са отхвърлили споразумението, предложено от прокуратурата за намаляване на евентуалната ѝ присъда.

След като през май от Прокуратурата обявиха, че ще повдигнат обвинения срещу Шакира за укриването на 14.5 милиона евро данъци, започнаха преговори между нейните адвокати и магистратите за постигане на споразумение за намаляване на евентуалната й присъда.

Независимо от факта, че тя вече е платила 17.2 милиона евро на хазната, в които са включени не само дължимите данъци, но и лихвите по тях, прокурорите по делото искаха тя да си понесе отговорността и да бъде съдена за умишленото им недеклариране.

Сега адвокатите ѝ отхвърлиха подобна възможност и заявиха, че тя е готова да се яви пред съда, за да докаже своята невинност.

В разпространено до медиите изявление Шакира твърди, че парите са спечелени по време на международно турне, когато тя все още не е живеела постоянно в Испания и затова не са били декларирани. Тя се чувства нарочно притисната и смята, че данъчните харчат милиони да водят разследвания срещу известни хора като нея, за да могат после публично да ги унижат и да ги накарат да платят данъци, които реално не дължат.

Според нея Данъчната агенция “губи по едно от всеки две съдебни дела с данъкоплатците си”, затова е решила да “остави въпроса в ръцете на закона, със спокойствието и увереността, че справедливостта ще възтържествува”.

По думите ѝ “никога” в нито една друга държава не е срещала “толкова ожесточено преследване” от хазната, “нито толкова очевидно използване на медии и натиск върху репутацията като механизъм за събиране на данъци”.

От Прокуратурата заявиха, че до започването на процеса срещу нея, тя все още има време да приеме споразумението.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *