Обявиха продукта, смятан от лекарите за ключ към дълголетието

Read Time:51 Second

Много хора често използват марулята в любимите си ястия, но не всеки знае колко полезна може да бъде тя за тялото. Този зелен зеленчук може да предложи ключа към дълголетието поради няколко от своите ползи за здравето, съобщава израелското издание „Курсор“.

Изследванията показват, че витамините А, Е и К, открити в марулята, могат да помогнат за намаляване на възпалението. Препоръчително е да добавите около две чаши сурови листни зеленчуци към ежедневната си диета.

Защита на сърцето

Марулята е източник на фолат, витамин В, който помага за превръщането на хомоцистеина в метионин. Хомоцистеинът може да увреди кръвоносните съдове и да доведе до натрупване на плака, като по този начин уврежда сърцето, показват научни статии.

Понижаване на кръвното налягане и борба с „лошия“ холестерол

Проучванията показват, че марулята съдържа калий, който понижава кръвното налягане и предотвратява сърдечните заболявания. Консумацията на маруля може също да повиши нивата на HDL („добрия“) холестерол и да понижи нивата на LDL („лошия“) холестерол. Следователно добавянето на маруля към ежедневната ви диета може да бъде полезно за вашето здраве.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *