Назначиха двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство срещу Алек Болдуин

Read Time:1 Minute, 0 Second

Районният прокурор на Санта Фе назначи двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство на снимачната площадка на филма “Rust” (“Ръжда”) срещу Алек Болдуин и отговорничката по оръжейния реквизит, съобщават задокеанските медии.

Назначението на Кари Морисей и Джейсън Люис ще позволи на районния прокурор Мери Кармак-Олтуайс да се концентрира върху по-широките нужди на обществена сигурност, се посочва в изявление на говорителката ѝ Хедър Бруър.

Специалният прокурор Андреа Рийб се оттегли по-рано след разкрития на грешки в процедурата при внасянето на обвинителния акт срещу Болдуин и след възраженията за конфликт на интереси заради ролята ѝ като щатски законодател.

Мери Кармак-Олтуайс възнамеряваше да назначи нов специален прокурор и да участва заедно с него в делото. В понеделник обаче съдия Мери Марлоу Сомър реши, че районната прокурорка или трябва да води сама обвинението, или да назначи друг прокурор, който да поеме тези функции.

Алек Болдуин и Хана Гутиерес-Рийд се обявиха за невинни по обвиненията в непредумишлено убийство на операторката на продукцията Халина Хъчинс при фаталния изстрел на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе, щата Ню Мексико, през октомври 2021 г., припомня БТА. Обвиненията срещу тях предвиждат максимално наказание от 18 месеца затвор и глоба.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *