знаете ли, че...
2,3 млн. души подписаха петиция за премахването на Амбър Хърд от “Аквамен 2”

2,3 млн. души подписаха петиция за премахването на Амбър Хърд от “Аквамен 2”

Феновете на DC отново протестират срещу участието на Амбър Хърд в предстоящото продължение на “Аквамен”.

Работата по “Аквамен и изгубеното кралство” в момента е в разгара си и е на път да излезе през 2023 г. Режисьорът Джеймс Уан се завръща на борда заедно с Джейсън Момоа в ролята на титулярния супергерой и Хърд в ролята на Мера.

Петицията за отстраняването на Хърд от проекта обаче вече е събрала 2,3 милиона подписа след продължаващата и широко разгласена съдебна битка между Хърд и бившия ѝ съпруг Джони Деп.

Деп е завел дело за клевета срещу Хърд на стойност 50 млн. долара, като твърди, че обвиненията в злоупотреба срещу него, които тя отправи през 2018 г., са клеветнически. По време на ожесточената съдебна битка и от двете страни се появиха притеснителни обвинения във физическо и емоционално насилие, което накара мнозина да призоват Warner Bros. и DC да намалят или поне да редуцират ролята на Хърд в предстоящия филм.

Струва си да се отбележи, че Деп е загубил работата си в резултат на обвиненията в злоупотреба. Най-вече той беше заменен в ролята на злия магьосник Гринделвалд в поредицата за Хари Потър “Фантастични животни”, като Мадс Микелсен пое ролята в тазгодишния филм “Тайните на Дъмбълдор”.

“Мъжете са жертви на домашно насилие, също като жените. Това трябва да се признае и да се предприемат действия”, се казва в петицията, която има вече над 2 341 944 подписа.

Малко вероятно е от тази петиция наистина да произлезе нещо, но е ясно, че нарастващото недоволство от ролята на Хърд в “Аквамен и изгубеното кралство” става все по-трудно за Warner Bros. да го игнорира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.