знаете ли, че...
 Ким Кардашиян облече роклята на Мерилин Монро по време на Met Gala

 Ким Кардашиян облече роклята на Мерилин Монро по време на Met Gala

Ким Кардашиян се възползва от модния архив на Мерилин Монро за дебюта си на Met Gala с Пийт Дейвидсън.

Всички погледи бяха насочени към 41-годишната Кардашиян и 28-годишния Дейвидсън, които излязоха заедно, за да закрият червения килим на Met Gala 2022. Но роклята на модната предприемачка е това, за което всички говорят.

Кардашиян взе назаем една от най-емблематичните тоалети на Мерилин Монро – роклята, с която изпява „Честит рожден ден, господин президент“, която от години е изложена в Орландо, Флорида, в „Ripley’s Believe It or Not!“. Тя допълни бляскавия стил с диамантени обеци и бяло кожено яке.

„Ами това е роклята на Мерилин Монро и е на 60 години, а тя я носеше, когато изпя „Честит рожден ден“ на президента Джон Ф. Кенеди през 1962 г.“, каза Кардашиян на кореспондентката на сп. „Vogue“ на червения килим.

Но да влезеш в старинната рокля не беше лесно. „Пробвах я и тя не ми пасна. Казах: „Дайте ми три седмици. Трябваше да сваля 7-8 килограма до днес“, признава Кардашиян.

„Това беше такова предизвикателство. Беше като за филмова роля. Бях твърдо решена да се вляза в нея. Не съм яла въглехидрати или захар от около три седмици“, добави тя.

Роклята, чийто дизайнер е Жан Луи, първоначално струва 12 000 долара и според сведенията е била толкова тясна, че Монро е трябвало да бъде зашита в нея преди изпълнението ѝ за президента Кенеди на 19 май 1962 г. на благотворителна вечер в Медисън Скуеър Гардън, само три месеца преди смъртта ѝ. Ripley’s закупи роклята от Julien’s Auction през ноември 2016 г. за колосалната сума от 4,81 млн. долара, което я прави една от най-скъпите рокли в света.

Снимка: Getty Images

Кардашиян наистина се превъплъти в образа на Монро, като боядиса косата си в платинено русо, оформена в елегантен кок, за да завърши цялата си визия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.