Елтън Джон изнася концерт в Белия дом за героите на нашето време

Read Time:1 Minute, 3 Second

Британският изпълнител Елтън Джон ще изнесе концерт тази вечер в Белия дом. Събитието ще носи името „Нощта, в която надеждата и историята са в съзвучие“ („A Night When Hope and History Rhyme“).

Надсловът на събитието е референция към поема на Шеймъс Хийни, която настоящият президент на Америка често цитира. Според съобщение на компаниите A+E Networks“ и „History Channel“, организиращи проявата, нейната цел е да се отбележи „лечебната и обединяваща сила на музиката“.

Изявата на британския изпълнител ще се проведе на южната морава в официалната резиденция на държавния глава на САЩ, където специално за целта е построена голяма сцена. На концерта ще присъстват учители, медицински сестри, студенти, адвокати и др. 

Идеята е да бъде отдадена почит към героите на нашето време – хората, които пишат съвременната история със своята всеотдайност и труд. Това са учители, медицински сестри, защитници на различни каузи, студенти

Планирано е президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън да говорят пред гостите.

Снимка: Getty Images

Звезди като Елтън Джон избягваха Белия дом по време на мандата на Доналд Тръмп, припомня БТА. Джо Байдън обаче кани гости от света на музиката. Джеймс Тейлър изпя няколко песни на мероприятие преди няколко седмици, свързано с цените на лекарствата и климатичните промени.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *