красота и здраве
Студени картофи за отслабване

Студени картофи за отслабване

Ако се чудите как да влезете във форма по-бързо и без глад, диетолози имат ново предложение: яжте храната студена, предаде „Труд бг“.

Ако оставите картофите, ориза и макароните да изстинат, с тях ще погълнете по-малко калории. Затова не ги яжте веднага, след като ги сготвите. Най-добре е да престоят в хладилника и да ги изядете на другия ден – притоплени или студени. Хитрината е в това, че в изстиналите картофи и макарони нишестето придобива друга форма – устойчива. Това са тип фибри, които трудно се разграждат и усвояват от организма. Следователно, тялото получава от тях по-малко енергия. Изчислено е, че резистентното нишесте може да намали приема на калории с около 10 процента. Разбира се, не трябва да прекалявате с количествата.

По начало студената храна се препоръчва за отслабване, защото, за да я затопли, преработи и усвои, организмът използва повече енергия, което означава, че използва мастните си резерви.

Към триковете за прием на по-малко калории можете да добавите ограничаване на мазнините. В това отношение на мода са съвременните домакински уреди, които готвят без или със съвсем малко мазнина, а салатата например може да се подправи само с лимонов сок, без олио.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.