Марка за дрехи съди за 2 млн. долара Кание Уест

Read Time:1 Minute, 15 Second

Кание Уест бе осъден от бившите си бизнес партньори “The Gap” за 2 милиона долара обезщетение, научи изданието “RadarOnline”.

Според съдебни документи, получени за изданието компанията, наречена “Art City Center”, е завела дело срещу “The Gap” през октомври миналата година. Компанията бе сключила едногодишен договор с “Gap” за наем на помещенията за период от 1 април 2021-а до 31 март 2022-а.

Според “Art City Center” Gap e плащала над 100 хиляди долара месечно, както и 8 хиляди за паркинг. Това обаче, което е било забранено, са били промени, които “Gap” все пак направили и без одобрение или знание на “Аrt City”, т.е. фирмата е нарушила сключеният договор.

Какво общо има Кание?
Искът е заведен по същото време, когато той прекрати партньорството си с “The Gap”, обвинявайки компанията, че не е изпълнила задълженията си по сделката. Малко по-късно фирмата повдига обратен иск пък срещу Кание и неговата марка “Yeezy”. Компанията за облекло заяви, че всъщност Уест е направил многобройните промени по сградата в помещенията без одобрението им, “още по-малко в съответствие с условията на споразумението”.

Сега “Gap” иска Кание да бъде държан отговорен за всички щети, дължими на “Art City”. Освен това компанията е поискала от бившия милиардер 2 млн. долара обезщетение.

В иска се казва също, че “като е правил промени, не ги е възстановил, което се води нарушаване на Стратегическото споразумение и пряко и непосредствено Кание е причинил на компанията разходи за ремонт и възстановяване.”

Коментар от рапърът все още липсва.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *